Подкрепа на потребителите срещу монополите - 30 ноември, Варна

Фактурите за ток за януари с две цени

1
Снимка: barekov.com

Фактурите за ток, които битовите абонати на ЧЕЗ ще получат през януари, ще съдържат данни за два периода, съобщиха от компанията. Единият е от датата на предишното отчитане до датата на решението на ДКЕВР за новото поевтиняване на тока - 30 декември 2013 г. Консумацията ще се фактурира по старите цени. Токът, който е потребен след 30 декември, ще бъде отчитан по новите, по-ниски цени.

На 30 декември м.г. енергийният регулатор понижи крайните продажни цени на тока за бита с 0.90% за дневната тарифа и с 10.04% за нощната. Понижението на сметката на всеки отделен битов клиент зависи от неговото индивидуално потребление по дневна и нощна тарифа.

С новите цени средностаистическсата сметка на битов клиент ще се намали с 2,51%. "Наличието на данни за два периода в сметката за януари – преди и след влизане в сила на решението на ДКЕВР – се налага, за да се отрази коректно консумацията по старите и по новите цени. Фактурата през следващия месец - февруари, ще бъде изцяло по новите, по-ниски цени", каза Зорница Генова, Директор на "Търговско управление и регулация".

Коментари

кирилов
Да ми махнат цината за пренос примерно 12 лева. Тия жици, кабели са правени по времето на баба ми, а не от ЧЕЗ, МЕЗ и ПЕЦ...
Виж всички(1)