Подкрепа на потребителите срещу монополите - 30 ноември, Варна

Плащаме скъпия ток на вноски

2
Снимка: снимка БГНЕС

Сметката за тока ще може да се плаща на вноски. Ако фактурата за електричество се окаже непосилна за семейния бюджет, ще преговаряме с енергото, за да се издължим разсрочено.

Услугата "Персонален съветник" се въвежда пилотно от ЧЕЗ, която обслужва цяла Западна България, съобщава в. "Стандарт". Над 2 милиона абонати ще могат да се възползват от нея. Така ще се избегне спирането на тока като наказателна акция за неплатена сметка.

Досега подобна услуга е възможна единствено за клиентите на "Топлофикация". За да се издължим разсрочено, трябва да подадем молба в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Консултанти на компанията ще се свържат с желаещите, за да уточнят размера на вноските. Те ще зависят от възможностите на всеки, който иска да ползва услугата.

Коментари

Alex
Не знам да се радвам ли на тая новина или да се възмущавам. Не е ли по-редно вместо да се търсят механизми как населението да си плати непосилните сметки на вноски, да се предложат мерки за повишаване на доходите и в края на краищата да се махне политическия чадър над ВЕИ-тата, за да не плащаме толкова скъпа енергия. Това при условие, че масата народ в тая държава е с много ниски доходи.
кирилов
Нищо не е, през 2010 или 2011 някакъв дебел гном в Пловдив или Варна, не помня, говореше като същински член на СС. Трябвало да се плащат сметките на време за да може да се ИНВЕСТИРАЛО в системите. Освен това като не си платиш на време и щели да те съдят. Така ще платищ повече. И какво да прави жената с 150 лв пенсия, бе мухльо? Отговор няма!
Виж всички(2)