Подкрепа на потребителите срещу монополите - 30 ноември, Варна

И наематели ще са абонати на Топлофикация

0
Снимка: БГНЕС

Столичани ще могат да плащат която сметка искат от задълженията си за парно. Това е записано в новите общи условия на Топлофикация - София, които днес бяха обсъдени в енергийния регулатор. Досега при забавени задължения се погасяваше най-старата сметка.

Другата по-важна промяна е тази, че клиенти на парното могат да бъдат не само собствениците на жилището, а и неговите наематели.

Днешното обсъждане на общите условия на столичния ТЕЦ преминаха в отсъствието на изпълнителния директор и шеф на борда на дружеството Стоян Цветанов, който бил в болнични.

Нямаше и нито един представител на принципала на дружеството - Столичен общински съвет, нито от Столична община. Не прявиха интерес към правилата, по които ТЕЦ София ще продава услугите си и множество потребителски организации - Комисия за защита на потребителите, БСК, и др.

"Шокиран съм от отсъствието на шефа на борда на дружеството и на общината. Това е високомерно неуважение и несериозно отношение към комисията  и гражданските организации"', коментира Еленко Божков, член на комисията.

Колегата му Михаил Димитров посочи, че новите общи условия с апремахнали всички неравноправни клаузи от досегашните договори и съдържат повече информация за правата и задълженията на потребителите.

От ДКЕВР съобщиха, че промените  в общите условия на ТЕЦ- София ще се гледат на закрито заседание на 6 януарри 2014 г. Вероятно е да влязат в сила още от февруари.

Коментари