Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки" със своя структура в Шумен

0
Снимка: barekov.com

40 жени от Шумен учредиха структура на "Евромайки" в града. За свой председател те избраха Радостина Маринова. Учредителите определиха Пенка Йорданова и Ирина Горанова за зам.-председатели на структурата, а за свой организационен секретар дамите избраха Христина Василева.

На събранието вчера, на което присъства и зам.-председателят на "Евромайки" Даниела Колева, бяха дискутирани проблемите на здравеопазването, социалната сфера и  образованието. От женската структура на ББЦ настояха всички граждани да имат право на безплатни прегледи при психолог, невролог и зъболекар. Те поискаха също родителите на деца с увреждания да имат лесен и бърз достъп до Дневен център с рехабилитация сред природата, а програмите за личен асистент да са постоянни и да бъдат за осемчасов работен ден.

Дамите отчетоха, че в Шумен има остра нужда от Център за арт терапия. Те настояха още да се подновят училищните лагери и да има повече ресурсни учители, които да се занимават с децата, а учебниците да бъдат безплатни. Жените от града отчетоха също, че децата трябва да имат безплатен достъп до басейните.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: