Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки" събраха тонове помощи за Мизия

0
Снимка: barekov.com
Дарителската акция продължава, подготвя се съвместна инициатива с младежите на ББЦ във Варна

Хиляди кашони, торби и пакети с най-необходимото в бедствена ситуация успя да събере акцията „Помощ за Мизия“. Инициативата на „ Евромайки“ продължава и дори се разширява. В четвъртък жените и младежите на ББЦ ще активизират варненци да бъдат съпричастни и да дарят финансови средства или вещи според възможностите и желанието си. Специални екипи ще дежурят на ключови за морската ни столица локации, за да подканват към съпричастност.

В цялата страна структурите на „Евромайки“ продължават лятното си дежурство в помощ на нуждаещите се. До момента дамската структура на ББЦ е доставила на нуждаещите се дрехи, обувки, възглавници, хигиенни материали, хранителни продукти. Налична е дори бяла и черна техника, която ще бъде предоставена на хората при първа възможност след почистване на къщите.

„Гордея се с момичетата си! С всеки изминал ден те доказват, че мястото на българката в политиката, в правенето на държавност, до момента наистина е силно неглижирано. „Евромайки“ са единствената политическа женска структура, която реагира толкова бързо и ефективно при бедствията и във Варна, и в Мизия. Истината е, че без областните и общинските ръководители по места нямаше да се справим толкова добре, така че им благодаря за съдействието и отзивчивостта. Ето това е нагледното доказателство как съединението прави силата, не само на думи“, коментира председателката на „Евромайки“ Калина Крумова. Тя похвали най-активните структури в София, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Варна, Петрич, Русе, Димитровград. Крумова допълни, че продължава да се следи какво се случва с пострадалите и грижата не се състои само и единствено в събирането и преразпределянето на вещи. „Успяваме да създадем нов начин на мислене и поведение на българите. Провокираме ги да протягат ръка - не пълна с пари, а с топлина и загриженост. В днешно време това е истински подвиг“, допълва ръководителката на дамската част на партията.

Щетите от бедствията са изключително сериозни и работата на ББЦ в посока събиране на дарения продължава. „Евромайки“ призовават всички да мобилизират сили и възможности в това да бъдат доставени максимално бързо на нуждаещите се стоки от първа необходимост, най-вече бутилирана вода и пакетирани храни, спално бельо и чисти дрехи и обувки.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: