Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки" от Петрич събират помощи за пострадалите във Варна

1
Снимка: barekov.com
Жените от пограничния град са набрали почти цял микробус с дарения, акцията им продължава и утре

Почти цял микробус с помощи за пострадалите от варненския квартал "Аспарухово" са събрали "Евромайки" от Петрич. Акцията продължава и утре – 24-ти юни, съобщи председателят на местната структура на жените от ББЦ в пограничния град Антоанета Колчакова-Точева.

Помощи ще се събират в офиса на "България без цензура" в Петрич на ул. "Александър Стамболийски" №2. След това набраните дарения ще бъдат изпратени до варненската структура на "Евромайки", за да бъде предадена на нуждаещите се.

"Започнахме преди два дни. Просто се обадих на нашите жени, а те се обърнаха към своите приятелки и така започнахме. Не вярвах, че за такова кратко време ще съберем толкова много неща", разказа Антоанета. По думите й, жените са носили предимно дрехи и одеяла и в по-малка степен - провизии. "Хората са състрадателни. В тяхното желание да помогнат, като донесат дреха или одеяло личи, че имат отношение към онова, което сполетя варненци. Но за съжаление, никой не предложи пари, а това вече говори, че просто нямат, което е жалко", допълни евромайката. Тя се обърна към всички, които имат желание и възможност да дарят да ги потърсят.

Коментари

manchevi
Добре правят "Евромайките"- трябва да се помага на хората в беда.
Виж всички(1)

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: