Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки" в Ловеч искат денонощна аптека в града

3
Снимка: barekov.com
Задължително е да се направи обследване на съоръженията на детските площадки

"Евромайки" от Ловеч организират среща с Владимир Ганчев, представителя на Българския фармацевтичен съюз за града и собственик на аптека, за да бъде обсъдена възможността за откриване на денонощно гише там. Тя ще се състои този вторник – 1-ви април. Градът е с население 37 500 души, но няма денонощна аптека, което е сериозен проблем. В случай на спешност за хората няма алтернатива. Денонощна аптека няма и в Плевен, най-близкият голям град до Ловеч, така хората са принудени или да чакат до сутринта, или да шофират близо 100 километра до Велико Търново.

Структурата на "Евромайки" в Ловеч бе учредена в началото на седмицата. По време на първата сбирка на формацията жените от града поставиха ред въпроси. Освен липсата на денонощна аптека, дамите обсъдиха и недостатъчния брой лични асистенти за деца-инвалиди и деца със специални образователни потребности, както и невъзможността малчуганите в нужда да посещават училище заедно със другите деца.

На първата среща на "Евромайки" в града майки на деца със специални образователни потребности се оплакаха и от несправедливия начин, по който в общината се назначават лични асистенти. Така например за деца с увреждания се отпуска личен асистент за 4 часа с идеята, че то трябва да посещава и училище. В същото време по селата се отпускат лични асистенти за възрастни хора с 50% инвалидност, а те нямат нужда от пълнодневни грижи на асистент. Това според майките е несправедливо и те поискаха да се провери принципа на отпуска на лични асистенти от община Ловеч.

Според "Евромайките" в града трябва задължително да се направи обследване на съоръженията на детските площадки. Според тях голяма част от катерушките са опасни и трябва да бъдат подменени. Те ще настояват още проектите за  изграждането на нови площадки да се съгласуват с комисия, създадена от ловешки майки.

Председателят на "Евромайки" в Ловеч Вероника Качамакова вече е разговаряла с кмета Казанджиев за официална среща на която да бъдат дискутирани поставените проблеми и да се намери пътя към тяхното  разрешаване.

Коментари

кирилов
И аз съм в квартал където дори няма аптека. Не е истина просто.
manchevi
Не е нормално в голям град ,като Ловеч,да няма денонощна аптека!
Balistic
Денонощна аптека трябва да има във всеки град!! Идеята е хубава, където са я поставили евромайките от Ловеч, но трябва да на всякаде да стане така
Виж всички(3)

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: