Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки", Русе рисуваха и готвиха с деца от защитено жилище

0
Снимка: barekov.com

"Евромайки" – Русе и доброволци от фондация "Приятелска подкрепа", рисуваха картички и готвиха заедно с младежи от защитеното жилище в града. Така те отбелязаха Денят на труда – 1 май. Роберта Игнатова, юристът от централния офис в Русе Владимир Григоров и евромайката Гергана Русева за втори път отиват при младежите от защитеното жилище.

Светлана, едно от момичетата, първо срази гостите си със своя певчески талант, а след това разтопи сърцата им като им призна: " Аз обожавам живота и се радвам, че Вие станахте част от него!"

Най - голямата еуфория настъпи щом гостите показаха специалната изненада - папагалът Коко. Той получи името си от самите деца, които се оказаха изключително щастливи от факта, че ще си имат животинка в жилището. Празничната творческа работилница започна с рисуването на картички. Темата за рисуване беше свободна, всеки имаше право на избор. А втората задача, в официално беше готварството.

Картичките, които и децата и техните гости направиха ще бъдат подарени на възрастните хора от старчески дом "Възраждане" на 9 май. Заедно с децата от фондацията тогава те ще бъдат зарадвани и със специален танцов спектакъл.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: