Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки" - Пловдив настояват за бърз и лесен достъп до социални услуги

0
Снимка: barekov.com
Новоучредената структура в район „Централен“ има цялостна концепция за промени

„Как да има повече деца в България, след като и за малкото, които отглеждаме, се грижим въпреки държавата, а не с нейна помощ? Не е нормално администрацията да те спъва на всяка крачка, да изисква безумна документация и накрая да ти откаже елементарна услуга като български данъкоплатец“. За това алармираха пловдивчанки по време на учредяването на местната структура в район „Централен“.

Негодуванието на жените в града е свързано с трудностите при записването на малчуганите в детски ясли, градини и училище. Както в почти цяла България, и в Пловдив е истински подвиг да се справиш с това предизвикателство. „От една страна е бумащината и разкарването, от друга - неособено добрите условия, понякога дори мизерни, в същите тези заведения, а на всичкото отгоре и без рушвет няма как да минеш“, допълват родителите. Те изразиха пълната си подкрепа в настояването на „Евромайки“ държавата да се грижи еднакво за всички български деца, без значение от това в коя част на България се намират или какъв среден доход има семейството.

„Една от първите ни дейности в новото Народно събрание ще бъде именно въвеждането на единен, опростен стандарт за приемане на деца в детските заведения в цялата страна. Считаме, че политиката към бъдещите поколения трябва да е системна държавна грижа, а не самостоятелно решение на един или друг общински съвет. Те трябва да имат само допълваща, спомагателна роля“, обясни Калина Крумова на събранието.

Председателката на „Евромайки“ бе в града за учредяването на поредната дамска структура на ББЦ. Район „Централен“ в Пловдив вече официално има самостоятелно представителство на женското крило на партията и ще се включи в избора на градски председател на „Евромайки“ в началото на септември.

„Пловдивчанката определено има хъс и идеи. Нашата роля е единствено да ги канализираме и заедно да използваме цялата тази сила и енергия за постигането на резултати. Като имаме предвид и наближаващите предсрочни парламентарни избори, нещата се случват точно навреме и точно както трябва. Не правим структури на парче, а единствено там, където имаме доказани, надеждни и смели личности за ръководители и организатори“, коментира Крумова.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: