Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайки", Калофер поднасят своите комплименти към читалище "Христо Ботев"

0
Снимка: barekov.com

"Евромайки" от Калофер поздравиха настоятелството на НЧ "Христо Ботев – 1869" в града и всичките му самодейци, а поводът е 145-годишнината от създаването му.

Калоферското читалище е основано през 1869 година от родолюбивия учител Димитър Фингов, то е рожба на Възраждането и приема всичките негови идеи. С дарения на родолюбиви калоферци, живеещи в Цариград и Одеса, е построена голяма за онова време читалищна сграда като с това се дава мощен тласък на културно-просветното дело в града.

Днес там се събират над 200 самодейци, достойни наследници на предците си. А читалищната библиотека има над 300 читатели. Тя е не само място за среща с хубавата и полезна книга, но и съвременен информационен център.

"Евромайки" отправя лични поздрави към секретаря на читалището Светла Йовева, която се бори с всички сили да може институцията да развива своята дейност и към библиотекаря Янка Камова.

Не са забравени и ръководителите на самодейните групи: Наньо Лазаров, ръководител на Гайдарския състав; Недка Шопова, ръководител на Смесения хор; Маргарита Гудева и Донка Цветкова, ръководители на Танцовия състав; Невена и Динко Добреви ръководители на най-младата по възраст формация за изучаване на народни танци "Росна китка".

Уважаеми дами и господа, приемете нашите най-искрени пожелания и възхищение за всеотдайния Ви труд, обръщат се от "Евромайки".

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: