Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Евромайките" поемат на социален поход

3
Снимка: barekov.com
Калина Крумова и Даниела Колева откриха офис на "България без цензура" в Димитровград

"Евромайките" започват кампания, с която Бърза помощ да бъде задължена да не отказва линейки на деца и бременни жени. Това каза Даниела Колева от социалната платформа на "България без цензура" по време на откриването на офис в Димитровград.

Конкретната причина за старта на тази кампания беше случаят от миналата седмица, когато на дете от монтанското село Септемврийци беше отказана линейка, заради това, че подобно обслужване се полагало задължително само на децата до една година. "Това е геноцидно", каза Колева. Всички сме категорични, че най-сериозният ни проблем е демографската катастрофа, в която се намираме и точно заради това трябва да доведем тази кампания до успешен край. Чудесно е, че имаме магистрала, но кой ще се движи по нея, след като парите за строежа й бяха взети от семействата – попита реторично тя.

Другата кампания, която започват "Евромайките" е за премахване на дискриминационните правила за детските надбавки. Искането е те да се изплащат за всяко дете.

"Всеки трябва да отстоява правата си", категорична беше Калина Крумова от проекта "Евромайки". Тя даде за пример майките от Хасково за това, че те станаха и защитиха правата си, когато общината искаше да увеличи таксите за детски градини.

По време на церемонията по откриването на офиса тя не пропусна да покани гражданите на големия митинг в София тази неделя. Той ще започне от 12 часа, а целта е с него да се покаже, че една година след февруарските протести нищо не се е променило. "Тогава се смени само една власт с друга, но не и политиката", каза Крумова.

Коментари

Draganova
Не стига, че децата са ни малко, ами и страдат от липса на средства за елементарни неща. Особено в провицията всеки се спасява сам. Има малки градове, без болници, а за "Бърза помощ" изобщо не са чували.
Златев
Дано достигнат в повече градове. Не само големите областни центрове се нуждаят от подкрепа.
кирилов
Мизерията е пълна защото няма пари в държавата и от там страдаме всички.
Виж всички(3)

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: