Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

"Аптека на повикване" – възможното решение за Ловеч

1
Снимка: barekov.com
В случай на нужда, гражданите ще викат фармацевт по телефона

"Аптека на повикване" е единственият вариант да се реши проблемът на Ловеч с липсата на денонощно гише. Това съобщи председателят на Българския фармацевтичен съюз в града Владимир Ганчев по време на среща, инициирана от местните "Евромайки". Така при необходимост от лекарства, изпадналият в нужда да има възможност да се обади по телефона и да повика фармацевта.

Ловеч е с население от 37 500 души, но няма денонощна аптека, което е сериозен проблем. В случай на спешност за хората няма алтернатива. Денонощна аптека няма и в Плевен, най-близкият голям град до Ловеч, така хората са принудени или да чакат до сутринта, или да шофират близо 100 километра до Велико Търново.

Според Ганчев, единствената причина да няма денонощно гише за продажба на лекарства в града е, че съществуването му е икономически необосновано. Той самият притежава аптека и повече от 10 години е работил с удължено работно време, но дори и тази идея се е оказала неизгодна. Единственият вариант, според него е да се направи "аптека на повикване".

По време на срещата Ганчев се ангажира да разговаря със местните собственици на аптеки и с тях да се обсъди идеята, доколко е приложима. "Евромайки" отправиха апел към ловешките собственици на аптеки да се намери компромисно решение за обслужване на гражданите в областта, защото фармацевтиката е една хуманна професия в помощ на хората.

Коментари

Иван Петров
Не мога да разбера защо е толкова сложно да се помисли за хората и здравето им.
Виж всички(1)

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: