Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Ще има детска площадка в димитровградския квартал "Каменец"

0
Снимка: barekov.com
Усилията на "Евромайки" са на път да успеят

Усилията на "Евромайки" в Димитровград за изграждане на детска площадка в кв. "Каменец" са на път да успеят. До Общинския съвет е изготвено предложение местната власт да отпусне 30 хил. лв. за направата й и тя да бъде завършена до края на тази години.

До изготвянето на предложението се стигна след като "Евромайки" изготвиха открито писмо и подписка от родители, живеещи в квартал "Каменец". Хората живеят в постоянен стрес заради липсата на обезопасено пространство, в което да играят децата им. Основният проблем е, че там се намира едно от най-големите тържища у нас и ежедневно прииждат коли от цялата страна, а големият автопоток непрекъснато създава проблеми. Така всеки ден децата тичат между колите, който се опитват да маневрират и да паркират из тревните площи.

Освен всичко, в момента в квартала се изгражда паркинг и то на един метър от една от площите, отредени за игра на децата. Тогава "Евромайки" сигнализираха, че обектът е обезопасен само с една лента, което е недостатъчно, защото децата не отчитат опасностите - само метър след нея има голяма пропаст.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: