Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Официална позиция на български консерваторите за президентските избори

0
Даваме своята подкрепа за независимия кандидат за президент ген. Румен Радев

Ние, българските консерватори и реформисти, даваме своята подкрепа за независимия кандидат за президент ген. Румен Радев и призоваваме нашите политически формации и българските граждани да гласуват срещу статуквото и да подкрепят промяната в неделя.

Като убедени консерватори и евроатлантици заявяваме, че вотът за Румен Радев е вот срещу всички пребоядисани комунисти и агенти на ДС, които станаха десни за една нощ и олицетворяват задкулисието в политиката.

Със заявката на министър-председателя Бойко Борисов, че ще подаде оставка, ако загуби изборите, победата на ген. Радев в неделя гарантира край на това безпринципно и вредно за народа управление.

Опитът на премиера да си назначи поредния послушко на „Дондуков“ 2 трябва да бъде спрян.

Предупреждаваме ръководството на ГЕРБ да не прибягва до костинбродски манипулации на изборите в опит да заграби властта и да удължи агонията от пребиваването си в нея.

Като доказан професионалист и военен командир бъдещият президент Румен Радев гарантира независима президентска институция. Новият президент ще осигури силния глас на България в ЕС и НАТО, какъвто до момента липсва. Призоваваме ген. Радев да води балансирана политика към САЩ и Русия и да обръща по-голяма внимание на българската диаспора в чужбина.

В качеството си на европейски депутат призовавам бъдещия президент ген. Румен Радев да инициира превръщането на „Агенцията за българите в чужбина“ в Министерство, което да работи в тясно сътрудничество с президента. 2 млн. наши сънародници в Америка и Европа заслужават да бъдат включени в отделни избирателни райони в бъдещите мажоритарни избори за парламент.

За разлика от Цецка Цачева и ментора й Бойко Борисов, които изпаднаха в тотална зависимост от волята на Ердоган и разчитат на неговите гласове в Турция, ние вярваме, че ген. Румен Радев ще бъде независим президент, избран с гласовете на множество български граждани, без оглед етнос и религия. За сравнение – Цачева- Борисов получиха десетките хиляди гласове лично от Ердоган в Турция , а ген. Румен Радев печели вота на българите във Великобритания и САЩ.

Като патриоти смятаме, че по-добър избор от командир и пилотски ас, който е пазил цялото небе над България, ние нямаме.

Призоваваме правителството веднага след балотажа да подаде оставка, да се инициира кръгла маса с участието на всички политически сили за създаване на национален консенсус за гарантиране на демокрацията и за опазване на държавността от едноличното и безпринципно управление, което ни предоставя ГЕРБ и неговият лидер Бойко Борисов.

 

Николай Бареков,

Лидер на ПП „България без цензура“,

Член на Европейския парламент

 

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: