Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Малчугани от сливенска забавачка спят върху дюшеци на земята

3
Снимка: barekov.com
Женя Колева поема "Евромайки" в града на стоте войводи

Деца спят на дунапренени дюшеци по земята. За това са сигнализирали майки от Сливен по време на среща с Даниела Колева от „Евромайки“. Оказва се, че поради липса на място в една от детските градини в града ръководството й е решило да настанява деца, но вместо в креватчета за сън им се постилат дюшеци по земята. Със случаят е запозната Агенцията за закрила на детето, но отговор от там не е последвал.

По време на среща е станало ясно, че 40% от майките в Сливен не са одобрени да бъдат личен асистент на детето си в нужда. Жените в града са изразили и несъгласие с факта, че децата им не могат да ползват пълна карта за градския транспорт с намаление. Оказва се, че сливенските ученици имат право да пътуват с преференции само по една линия – тази, която води от дома до училище. Това според жените не е редно, тъй като често се налага децата да пътуват и по други линии, а при това положение трябва да плащат цялата цена на билета.

По време на срещата е учредена и местната структура на „Евромайки“. Делегатите определиха тя да се ръководи от Женя Колева. Тя е от Сливен и е майка на три деца.

Коментари

Blondiva
Tezi hora hi4 ne mislqt, ej! Tolkova li e trudno, te decata 6toto sa mnogo i nqma kak da se izmisli edno preustrojstvo na spalnqta!
кирилов
Поредния пример за това как държава просто няма. Политиците са виновни! Да точно те!
manchevi
Ставаме свидетели, че за пореден път държавата не си върши работата и не се обръща внимание на най-ценното ни- децата. Срамота!
Виж всички(3)

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: