Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Майки и деца стават жертва на агресивни кучета във Враца

0
Снимка: barekov.com
"Евромайки" настояха общината да се погрижи за четириногите

Врачани пропищяха от бездомни кучета. Жители на к-с Дъбника, съобщиха, че зачестяват проявите на агресия от кастрирани четириноги, за които общината вече уж се е погрижила и не би следвало да са проблем. Реалностите обаче са други – оказва се, че кучетата все по-често се нахвърлят на хората и най-вече на майки с деца.

Това накара ръководството на "Евромайки" да реагира. Председателят на местната структура Мая Методиева организира подписка в града и се обърна писмено към кмета на общината Николай Иванов с настояване да се вземат мерки и проблемът да бъде решен.

Според нея до момента е имало многократни устни сигнали на хората от града, но до реален резултат не се е стигнало. "Смятаме, че кастрацията не е решение на проблема. Защото и след нея кучетата остават агресивни, и продължават да обитават района и да са реална заплаха", казва Методиева.

Проверка на "Евромайки" в общината е установила, че фирмата, която извършва кастрацията не е врачанска и няма график. "След като хората не са от града, как биха могли да реагират адекватно на подаден сигнал. Имаме много примери в страната за това до какво води неглижирането на този проблем", коментира Методиева.

От организацията настояват общината незабавно да настани проблемните кучета в приют. "В случай, че община Враца не разполага с такъв, моля да намерите спешно разрешение на този проблема, който не е за пренебрегване", мотивира се Методиева.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: