Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Коментар на евродепутата пред авторитетната европейска медия за скандала с Кристалина Георгиева

0
Корабът на Борисов в България потъва, а Западът безмилостно го изпраща в ада

„Интересите на Германия и хилавата външна политика на българското правителство жертваха заместник-председателя на Европейската комисия. Западът явно гледа на България като на потенциален донор“.

Това е заявил евродепутатът от Групата на европейските консерватори и реформисти Николай Бареков пред базираното в Брюксел авторитетно издание EUreporter.

„Българските граждани са омерзени от тази новина и от жалкия фарс, в който българското правителство номинира в последния момент цели две кандидатури за генерален секретар на ООН. В скоро време липсата на стабилност и демокрация в България ще бъде сред важните теми за Европейския парламент“, казва още Бареков пред европейската медия.

„Очевидно премиерът Бойко Борисов е изигран от своите началници Ангела Меркел и Жан-Клод Юнкер. Той е бил принуден да номинира ад хок Кристалина Георгиева за поста генерален секретар на ООН, за да освободи постфактум апетитния ресор за Гюнтер Йотингер и Германия“, категорично заявява българският евродепутатът.

Пред авторитетния европейски портал Бареков разкрива още, че сметките на българския премиер са били да направи рокада Георгиева-Плевнелиев (бивш президент) и да се освободи от вътрешно-политически съперници. „Сега България е заплашена да загуби своето престижно място в Европейската комисия или въобще да няма такова“, смята политикът.

„Българският премиер е като топка в краката на европейските политици. Корабът на Борисов в България потъва, а Западът безмилостно го праща в ада“, цитира ЕUreporter Николай Бареков.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: