Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Европейският парламент изпрати делегация в Тайван

0

Днес проведох срещи с най-високопоставените политически лица на Република Китай (Тайван) като част от делегацията на ръководството на Европейските консерватори, членове на ЕП.

Оказва се, че Тайван има свое търговско представителство в София, но неговият доскорошен ръководител Мистър Литиен Чен (в продължение на 6 години) довери как докараните от него за инвестиции фирми впоследствие са избягали в Румъния... Сега Мистър Чен отговаря за всички пазари в Азия и Европа в департамента за търговското развитие и спазва дипломатичност, а и е обикнал много България.

Истината обаче е ясна и прозрачна за всички. От 2009 година румънците ни изпревариха в реформите, а корупцията, застоя и нестабилността у нас стигнаха огромни и непознати размери....

По данни на Министерството на външните работи на Тайван, Европейския парламент има общо 751 депутати, представляващи повече от 500-те милиона граждани на 28-те страни от ЕС и той  е енергичен застъпник за значимото участие на Тайван в международни организации. Държавният департамент посочи, че ЕС е петият по големина търговски партньор на Тайван и като цяло в Азия.

Миналата година, търговията достигна и в двете посоки обем от 46,4 милиарда щатски долара.

Силните отношенията между Тайван и ЕС надхвърлят областта на икономиката и търговията. Двете страни ще задълбочават сътрудничеството в широк кръг от области. А те включват   външнополитически взаимоотношения, образование, опазване на околната среда, безопасността на храните, иновативни изследвания, взаимна правна помощ, технологии и работни ваканционни програми за младите хора.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: