Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Деца играят между колите до Димитровградския пазар

0
Снимка: barekov.com
"Евромайки" настояха да се сложи край на това безумие и да има обезопасена детска площадка

 Родители от димитровградския квартал "Каменец" живеят в стрес заради липсата на обезопасено пространство, в което да играят децата им. Там се намира едно от най-големите тържища у нас и ежедневно прииждат коли от цялата страна. Големият автопоток непрекъснато създава проблеми – всеки ден децата тичат между колите, който се опитват да маневрират и да паркират из тревните площи.

 

Освен това, в момента в квартала се изгражда паркинг и то на един метър от детската площадка. Сериозен проблем е, че обектът е обезопасен само с една лента, което е недостатъчно, защото децата не отчитат опасностите - само метър след нея има голяма пропаст. Често се случва деца да тичат между машините, докато вървят строителните работи, което е много опасно.

 

Ето защо от "Евромайки", Димитровград организираха подписка и се обърнаха с писмо към ръководството на общината за адекватни мерки. От там апелират, местната администрация да използва част от приходите на Общинския пазар и с тях да се изгради обезопасен парк за децата. "Всеки ден се излага на опасност животът на нечие дете, което не бива да е така. Затова молим да не чакаме да бъде премазано поредната рожба и чак тогава да започнем да мислим за взимането на мерки, а сега", настояват от "Евромайки".

 

 

До г-н Иво Димов,

кмет на Димитровград

 

До г-н Стефан Димитров,

председател на Общинския съвет,

гр. Димитровград

 

До общинските съветници,

гр. Димитровград

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

от "Евромайки", Димитровград

 

 

Пиша Ви от името на майките, живущи в кв. "Каменец". Хората имат въпроси към Вас. Започнахте голям проект. Става въпрос за паркинга в кв. "Каменец", машините вече са там и работят. На 2 м. от лентата на обекта играят нашите деца. Във връзка с това, че живеем в постоянен стрес от автомобилите, прииждащи от цяла България на Общинския пазар, Ви молим да помислите за обезопасена детска площадка. Знаем, че ще кажете, че няма пари, но мислим, че е редно след като постъпват всички финанси от Общинския пазар в общината, да се отдели някакъв бюджет за изграждане на площадка. Наистина трафикът на автомобили от цяла България е постоянен, ежедневен и мислим, че преди да се е случило нещо фатално, трябва да се вземат мерки.

Живущите са в постоянен стрес за децата си, защото е ужасяващо навсякъде да има изнервени шофьори и тичащи и играещи деца между тях. В момента започна изграждането на паркинга за коли, на 1 м. от него е парка за нашите деца, който не е обезопасен и е в ужасен вид, но е само той и няма къде другаде наблизо да играят децата ни. Живеем в постоянен шум и стрес, искаме поне една нормална, обезопасена детска площадка. Трябва ли да бъде смазано поредното дете за да се направи нещо?

И въпросът ми е защо се изграждат нови паркове из града, но не и в кв. "Каменец"?

Надяваме се отговорът за изграждането на парка да бъде положителен, защото и Вие сте родител и знаете, че приоритет са нашите деца преди всичко. Нека ги запазим!

 

 

09.06.2014г.                                                                                      С уважение:

Димитровград                                                                                              "Евромайки", Димитровград

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: