Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Детски празници в страната организираха "Евромайки" на 1 юни

0
Снимка: barekov.com
В Русе, Гоце Делчев, Карлово, Сопот, Димитровград, Белене, Марица, Сливен

Женската организация на „България без цензура“ Евромайки организира детски празници в различни градове на страната по повод 1 юни. В инициативата се включиха евромайките от Русе, Гоце Делчев, Карлово, Сопот, Димитровград, Белене, Марица, Сливен.

Евромайки" от Русе събраха малчуганите в офиса на "България без цензура". Празникът премина с много усмивки, танци, рисунки и викторини. За малчуганите се грижеше аниматорът Диана Димитрова, която накара всеки да изпее песничка или да каже стихче. Заедно с нея децата нарисуваха много картички, с които изразиха мечтите си. Едни нарисуваха големи коли, други показаха, че искат да станат футболисти, а трети - да видят НЛО.

Докато децата се забавляваха, родителите им обсъдиха с местното ръководство на "Евромайки" някои от многото проблеми, които касаят града – безработицата, напускането на младите, образовани и интелигентни хора, лошото здравеопазване, скъпите лекарства и пренебрежителното отношение към хората с репродуктивни проблеми. Майките изразиха благодарността си за проявената загриженост към малчуганите и отбелязаха, че "Евромайки" се откроява от всички останали женски организации с топлотата, доверието и съпричастността, която излъчват.

Една от малките госпожици - 12-годишната Нели Любомирова, показа своя талант да съчинява стихчета и специално за децата написа днес едно:

1-ви Юни

На децата той изпълва с радост сърчицата,
техен празник любим е

и носи следното име:

1-ви Юни детския ден,

радва много и мен!

В Гоце Делчев се проведе детско тържество под надслов ''Господи, дай здраве, щастие и много късмет на децата на България''. За доброто настроение допринесоха музикалната програма, празничната украса в Градския парк и аниматорите, които забавляваха малчуганите. Всички деца получиха книжка с детски приказки и ръчно изработени картички.

"Евромайки" от Карлово и Сопот заедно организираха детско парти по случай 1-ви юни в парка в гр. Карлово.  Към събитието се присъединиха стотици малчугани и техните родители от двата града. Децата получиха почерпка и сувенири, а родителите - брошури, за да се запознаят с програмата на женската организация към ПП "България без цензура".

Ирина Добруджалиева от "Евромайки" дари книжки на детската градина в кв. Редута в София. Тя почерпи децата за празника им с шоколадови яйца, бонбони и пасти. По-рано днес Добруджалиева зарадва и деца от един от спортните клубове в Смолян. Родителите повдигнаха пред нея въпроса за развитие повече на спортове по малките градове.

В Димитровград празникът премина под надслов "Нека видим усмивките на децата си". В парка зад общината децата се събраха да празнуват и танцуват под звуците на детски песнички. Те се включиха в организираните игри – търсене на съкровище по карта, отговаряне на въпроси в различна възрастова група, състезание „Кой е по- по- най“ с награди, рисунки с тебешири, боички и моливи. Всички деца получиха сладолед и лакомства.

Ръководството на гражданско сдружение "България без цензура" и Евромайки в Белене организира празничен карнавал с много оригинални костюми, стихчета, песни и танци.

Ваканцията започна с истински празник за децата в община Марица. В с. Строево и с. Радиново се състоя конкурс за най-добра рисунка на асфалт. Деца от 2,5 години до 8 клас пресъздадоха своето "Щастливо детство". Смях и игри съпроводиха конкурса. Баби и дядовци също се включиха с идеи в помощ на най-малките участници в конкурса. За всички малчугани имаше изненади и награди, осигурени и от евромайките инж. Таня Даскалова, Борислава Чалова и Весела Лазарова.

По случай международния ден на детето "Евромайки"- Сливен и младежката организация към ББЦ организираха празник с безброй изненади, лакомства, балони, торти и награди в сладкарница “Детски Рай”. Клоунът Светлин очарова всички, които дойдоха на партито, с много забавни скечове, игри, фокуси и закачки.

”Това е един от най-чистите и необременени с идеология празници. Този празник би трябвало да бъде обединяващ за нас възрастните в името на децата ни“, каза Женя Колева - председател на местната женска структура. Пред родителите тя очерта приоритетите в програмата на партия „България без цензура“, свързани със семейството и децата.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: