Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Да научим децата си на българското

0
Снимка: barekov.com
"Евромайки" канят на хоро

"Евромайки" организират открити уроци по български народни танци. Те ще минат под мотото "Аз съм българче", а инициативата е част от кампанията за повишаване на самочувствие на българина, подета от "България без цензура" и коалиционните й партньори. В миналото хорото е било неделима част от всеки празник. Нека заедно се обърнем назад към корените и традициите си,  да си спомним, че сме българи и да научим децата си да тачат българското, обясняват идеята си от "Евромайки".

Първите хора ще се извият тази събота от 10 часа в градовете Плевен и Пловдив. В града под тепетата "Евромайки" очакват желаещите на площад Централен пред Дома на народната армия. Там тон ще дадат момчетата и момичетата от ансамбъл "Дилянка".

На събитието ще се проведат забавни игри за децата с изненади. Нека се забавляваме всички заедно и да озарим детските лица с много усмивки, казват "Евромайките" и канят всички да заповядат и тези, които могат да играят хора, и тези, които не могат, но искат да се научат.

"Евромайки" ви канят да се хванете на хорото в събота 29-ти март в градовете:

 

- Плевен в 10.00 часа на входа на Градската градина

- Карлово в 11.00 часа  на ул."Ген. Карцов" 54, срещу поделението

- Белене в 11.00 часа на площад "България", при лошо време в салона на градското читалище

- Варна в 17.00 часа в дом "Гаврош" на ул."Кракра"2

- Русе от 11.00 часа в Royal City Center - ет. 2 

- Пловдив от 10.00 часа на площад Централен пред ДНА

 

Ще има музика, танци и награди за най-игривите.  На събитието ще присъстват и дечица от клубове по народни танци, които ще бъдат наши учители.

 

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: