Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Гарантиран достъп до Спешна помощ за всяка бременна жена

2
Снимка: barekov.com
Майко от Годеч се оплакаха, че децата им са натъпкани в една детска градина, а другата е оставена да пустее

Гарантиран достъп до Спешна помощ за бременни жени и гарантиран единен национален стандарт за детските заведения, поискаха майки от Годеч. По време на среща с ръководителите на проекта "Евромайки" българки, родили по повече от две деца, настояха държавата да поеме ангажимент към всеки малчуган.

Повечето от тях се обединиха около тезата, че е абсолютна дискриминация изплащането на детските надбавки да става по сегашните критерии. Те предложиха многодетните майки с определен трудов стаж да имат право да се пенсионират Първа категория, защото раждането и отглеждането на повече от две деца не е по-лесно от това да си миньор. Жените от Годеч напълно подкрепиха идеята на "Евромайките" да има безплатни лекарства за малчуганите до 7-годишна възраст, както и това държавата да поеме крайно необходимите добавки за бременни като селен, фолиева киселина и магнезий, който са изключително необходими за раждането на здраво дете без малформации.

Жените от града се оплакаха и от ръководството на детската градина в Годеч. Според тях директорът Зорка Александрова, която е ръководител на заведението повече от 20 години, си е позволявала да държи децата на температура в помещенията от 10 градуса, облечени и обути като за разходка навън. Освен това родителите неколкократно са пускали сигнали до местната структура РИОКОЗ за проверка на качеството и количеството на предлаганата в детската градина храна. Благодарение на изтичаща информация между институциите обаче, след проверка на сигналите, нередности не са установени, а на книга всичко е точно. Не по-малко любопитен факт е това, че групата в същата тази детска градина е от 35 деца. Родителите споделят разкази на малчуганите си, че е имало дни, в които те да не са чували и една дума от възпитателите.

Притеснително в Годеч е, че има само една работеща детска градина, в която едва се побират всички малчугани. Недостигът на място е решен, като се слагат креватчета дори в коридорите. В същото време в града има и друга забавачка, която пустее.

Коментари

Blondiva
Навред има безумия, а това с градините си е проблем, мен сега някой пита ли ме как успявам да работя като детето ми е на почти 3 години, но за него няма място в градината?
Златев
Потресаващо! Време беше някой да се сети и за тях!
Виж всички(2)

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: