Вашите сигнали за нередности
подайте сигнал
Безплатна юридическа помощ

Бареков в Страсбург: Българското правителство и неговите послушни медии са съучастници на Ердоган

0
Защита на свободата на словото

Трябва да защитим свободата на словото и да заклеймим позорните сделки с Ердоган. За това призова по време на дебат в Европейския парламент в Страсбург евродепутатът от партията на Европейските консерватори и реформисти Николай Бареков.

Ако не реагираме срещу геноцида на свободата на словото, ние ставаме съучастници в убийства и насилие, както стана наскоро съучастник българското правителство и неговите послушни медии, предупреди Бареков като припомни, че вътрешният министър Румяна Бъчварова със скритото одобрение на българския премиер върна обратно в Турция невинни страдалци, търсели убежище в Европа от гоненията. 

В пленарна зала той разкри, че в България журналист от закрития вестник "Заман" е бил заловен на българската граница, заедно с преподаватели и полицаи, и е бил върнат обратно. Евродепутатът определи този акт като позорен за българските власти и медиите, повечето от които по думите му са зависими от тях. 

Кой стои зад тази срамна сделка с турските власти, да връщаме неудобни на режима срещу спирането на бежанската вълна, попита Бареков като категорично заяви, че нито един журналист в Турция не е престъпник.

Коментари

Архив

Абонирайте се за да получавате най-новите статии: